Havelte is de nacompetitie goed begonnen door de uitwedstrijd in en tegen Steenwijk met 1-3 te winnen. Vlak voor rust was het Jeroen Huberts die vrij in kon koppen. Hiermee werd de ruststand bepaalt op 0-1. Na rust een iets ander beeld. Het was Steenwijk dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 62e minuut kreeg Steenwijk loon naar werken. en werd het 1-1. Bij deze stand kreeg Havelte nog een penalty van de goed leidende scheidsrechter Frankena. Helaas miste Jorick van der Galien dit buitenkansje. De 1-1 die op het bord stonden leek heel lang de eindstand te worden, in de 89e minuut was het echter Marnix van de Belt die vanaf 16 meter het doel trof en de stand op 1-2 bracht. Vlak voor tijd miste de keeper van Steenwijk een bal en was het Jorick van der Galien die de eindstand bepaalde op 1-3.

Een goede uitgangspositie voor de wedstrijd van a.s. donderdag.